Genel Koli Uygulamaları Nelerdir?

Koli, önceden kesilmiş ve uzun tarafı tutkallanmış halde açık bir şekilde gelir. Ürün koliye uç kısmından yerleştirilir.

Kolinin içi

Koli uygulamaları, birçok iş akışının mükemmel şekilde koordine edilmesini ve birçok farklı türde malzeme, koli, çeşitli boyut ve şekillerde ürünler ve yapıştırma yöntemi kullanılmasını gerektirir. Kolinin kendisi açık ve düz halde gelir ve karmaşık katlama veya zımbalama işlemleri sonucunda üç boyutlu bir hal alır. Ürün, “toplama ve yerleştirme” sistemi veya robotu kullanılarak koli içine yerleştirilir. Daha sonra koli kapatılır ve ayrıca şekillendirilmiş kutu içerisine konur.

Kolinin dışı

Kolileme işlemleri genellikle kapsül paketleme, ekleme, bekletme ve diğer operasyon ayakları ile birlikte koordine edilmelidir. Bu şekilde besleme, ayırma ve taşıma operasyonları ve prosedürün gerektirdiği diğer işlemler entegre şekilde yürütülebilir. Tüm bu süreçleri senkronize etmek için tüm lokasyonlarda hassas konumlandırma yapılmalıdır. Bunun genellikle yüksek hızda yapılması gerekir.

Uyumlu ürünler

Kolilere dikey olarak yerleştirilecek makarna, mısır gevreği, tuz, şeker, bisküvi, donmuş gıda, çikolata, şeker, un ve evcil hayvan mamaları gibi dökme ürünler veya önceden paketlenmiş gıda ürünleri. Toz veya tablet deterjan, gübre, böcek ilacı, bikarbonat, tutkal, harç ve toz ürünler gibi kimyasal ürünler veya torba, şişe ya da flakon içerisinde paketlenmiş sıvılar ve diğer ürünler. Bu listelerde yer alan veya almayan metal veya plastik aletler, tohumlar, geleneksel veya yenilikçi ürünler, analiz edilir ve uygun ekipmanla ambalajlanır.

Videojet 9550 Etiket Yazıcı ve Yapıştırıcı | Videojet 2380 Koli Kodlama Makinesi