Endüstrinin hızla ilerlemesi ve globalleşen dünyada ürün takiplerinin ve kalite güvencelerinin ürün üzerinde görünmesi son derece önemli hale gelmiştir. Buna paralel olarak gelişen kodlama ve markalama talepleriyle beraber metal markalama makinesi endüstri için gereklilik arz etmektedir.
Otomotiv ve yedek parça üreticileri, alüminyum ve bakır tel üreticileri, çelik boru üreticileri gibi birçok sektör ürün kimliklendirme ve izleme faaliyetlerini arttırdılar dolayısıyla metal markalama sıklıkla konuşulan bir uygulama haline geldi.
Metal Kodlama ve Markalama Nedir?
Metal üzerine kodlama ve markalama; Alüminyum, demir, çelik, bakır v.b. materyallerden üretilen ürünlerin üzerine kimliklendirme ve kalite güvence detaylarını izleme-yönetme ve ürün takibi için QR kod, barkod, üretim tarihi, parti numarası gibi çeşitli değişken bilgilerin yazılması olarak adlandırılmaktadır.
Üretilen ürünlerin, üretim hattından çıktığı andan itibaren, lojistik süreçler ve son kullanıcıya ulaşana kadar takibi sağlanabilir ve ürün sahteciliğinin önüne geçilmesi konusunda hayati bir öneme sahiptir.
Metal Kodlama ve Markalama Hangi Ürünlerde Kullanılır?
Metal üzerine baskı yukarıdaki bahsedilen sektörler içerisinde çoğunlukla Videojet 7320 modeli tercih edilen bir makine olarak karşımıza çıkıyor. Ürün izlenebilirliği için yazmış olduğu kodlar, işletmelerin taleplerini karşılamaktadır. Alüminyum sac üretim hattında bant akarken yazılabilen ve barkod okuyucuyla okunabilen QR kodlar yazabilen Videojet 7320 üretim tesisinin ayrılmaz bir parçası haline getiriyor.
Otomotiv sektöründe, araç yedek parçalarının üzerine benzersiz kodların yazılması kritik öneme sahiptir. Üretilen parçanın hangi üreticide yapıldığı, üretimde esnasında kullanılan materyal bilgileri, ürün sahteciliğinin olup-olmadığı gibi bilgileri metal kodlama makinesiyle yapılmaktadır. Bu sayede yalnızca QR kodu okutmayla bütün bilgilere anlık olarak ulaşılabilinmektedir.
Havacılık ve uzay sanayi için otomotiv sektöründe anlatılan durumlar geçerlidir buna ek olarak çeşitli üretim componentleri için Videojet 1880 inkjet kodlama makinesinin sahip olduğu özel bir mürekkep ile kodlaması gerekmektedir. Bu özel mürekkeple metale inkjet uygulaması üreticinin, müşteri taleplerini karşılaması açısından gereklidir.
Demir-çelik sektörü içerisinde metale lazer uygulaması karşımıza çıkmaktadır. Boru, tel, çeşitli materyallerden üretilmiş kalıplar fiber lazerin kullanıldığı ürünlerdir.
Metal Kodlama ve Markalama Makinelerinin Sunduğu Çözümler Nedir?
Videojet metal baskı makineleri üretimde kullanılan nokta vuruşlu lazer, darbeli lazer gibi ürünlerin karşısında sarf maliyeti olmaması, barkod okuyucular tarafından okunabilen kodlar yazması sebebiyle üretici firmaların öncelikli tercihidir.
Hızlı üretim hatlarında hatasız kodlamalar yapabilmesi, diğer üretim makineleriyle haberleşmesi gibi özellikleri Videojet metal kodlama ve metal markalama makinesini karşımıza çıkarmaktadır. Farklı ürün gruplarında ve farklı üretim materyalleri üzerine yüksek baskı kapasitesiyle beraber; PC A ve E; EAN 8 ve 13; Kod 128 A, B ve C; UCC/EAN 128, Kod 39; Aralıklı 2 / 5; GS1, Karekod gibi çeşitli kodlama türleri yapabilmektedir.
Videojet’in geliştirmiş olduğu Clarisoft yazılımı, makinelerin kullanımını kolaylaştırmasıyla birlikte operatör hatalarını en aza indirecek şekilde geliştirilmiştir. Ayrıca bu özellik; makineler için teknisyen bulundurulması ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. VRS (Videojet Remote Services) ile üretim hattına teknisyen gelmeden bakım yapılabilmesi özelliği uzak ve zorlu coğrafi koşullar altında teknik destek hizmetinin verilmesine olanak tanır.
Metal üzerine kodlama ve markalama makineleri ile alakalı bilgi almak için iletişim sayfamızdan form doldurabilir veya telefon ve mail üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bize Ulaşın
Satış ve Müşteri Hizmetleri:
+90-216-469-7982