Etiketleme şeffaflığı: Zorlu kodlama gereksinimleri
Kozmetik ürünlerdeki malzemelerin etikette belirtilmesi yasası 1977’de tam olarak yürürlüğe girdi ve o günden beri tüketicilerin, satın aldıkları ürünlerin içerikleri konusunda şeffaflık beklentisi arttı. ABD Gıda ve İlaç İdaresi de (FDA) bu nedenle, ürünün içindekilerin net ve doğru bir şekilde etikete konmasını, ürüne ait iddiaların düzgün ve doğru olarak listelenmesini sağlayacak düzenlemeler getirmiştir. Bu düzenlemelerin yanı sıra uyarı ifadeleri, malzemelerle ilgili bilgiler ve menşe ülke detayları, ürüne basılması zorunlu olan çok miktarda içeriğe yol açmaktadır. Markalamanın ve ambalaj tasarımının büyük önem taşıdığı bu sektörde, etiketleme gereksinimleri ambalaj üzerinde ciddi bir alan kaplamaya devam etmektedir. Böyle bir durumda, önemli değişken verilerin basılması için gereken alanı en aza indirecek ve en üst kalite baskılarla marka imajının korunmasına yardımcı olacak kodlama çözümleri üreticilere büyük fayda sağlayabilir.
Erkek tüketici segmentinde artış
Erkeklerin kişisel bakım ürünlerine bakışında son yıllarda yaşanan değişim, erkek bakım pazarında hızlı bir büyümeye yol açtı. Datamonitor verilerine göre dünya çapında erkek tüketicilerin %52’si dış görünüşlerini önemli ya da çok önemli olarak değerlendirmekle kalmıyor, ayrıca erkeklerin %29’u gün boyunca kendilerine çekidüzen veriyor. Erkekler arasındaki sakal trendinin de bu değişimde büyük bir rolü var. Sakal ve bıyık bırakmak erkekler arasında yaygınlaştıkça bunlara yönelik bakım ürünlerinin sayısında da bir patlama yaşandı. Daha ince bir zevke hitap eden ürünlere yönelik talep arttıkça metal kutu ve cam şişe gibi geleneksel ambalajlama malzemeleri de daha sık kullanılmaya başlanmıştır. Ambalajlama biçim ve malzemelerindeki büyük çeşitlilik, kodlama ve markalama konusunda üreticiler için güçlükler doğurabiliyor.
Güzellik sektörü için temiz bir imaj
Sağlıklı yaşama önem veren tüketici sayısının artması ve piyasaların çevre kirliliğini önlemeye yönelik hükümet girişimlerine yanıt vermesi sonucunda, sürdürülebilir ambalajlama pazarının 2015 ile 2021 arasında %6,2 yıllık bileşik büyüme oranı göstermesi beklenmektedir. Çevre üzerinde büyük bir etkisi olan ambalajlamaya bu hükümet girişimlerinde özel bir önem verilmektedir. Birçok şirket, daha az miktarda ambalaj kullanmanın ve/veya PET plastik gibi alternatif ambalajlama malzemelerinden faydalanmanın yollarını aramaktadır. Ancak çevreye duyarlı olmak, ambalaj miktarını azaltmaktan daha fazlasını gerektirir. Bu konuya daha kapsamlı bir şekilde yaklaşan şirketlerin daha büyük iyileştirmeler elde etmesi mümkündür. Yazdırma sürecini çözümün bir parçası haline getirerek katkıda bulunabileceğiniz yeni bir yol keşfedin.